Hållbarhet på Blique by Nobis

På Blique by Nobis strävar vi efter att vara en ledande kraft inom hållbarhet, och varje aspekt av vårt hotell genomsyras av denna vision. Från det ögonblick gästen kliver in på vår elegant designade innergård, möts de av en unik atmosfär där New Yorks pulserande energi möter skandinavisk design. Under sommarmånaderna förvandlas innergården till en levande mötesplats där lokalbefolkningen samlas för att njuta av mat, musik och gemenskap.

Vi är stolta över att vara Svanenmärkta, vilket innebär att vi uppfyller höga miljökrav och aktivt arbetar för att minska vår miljöpåverkan. Genom att samarbeta med organisationer som Klimato för att mäta och minska vår klimatpåverkan, tar vi ständigt steg mot att skapa en mer hållbar verksamhet. Vårt engagemang för att minska vår klimatpåverkan syns tydligt i vårt matkoncept där vi strävar efter att erbjuda hållbara och klimatsmarta alternativ. Genom att bland annat klimatmärka våra konferensmenyer ger vi gästen möjligheten att göra medvetna val för en mer hållbar måltidsupplevelse.

En central del av vårt hållbarhetsarbete är vårt fokus på säsongens bästa råvaror och lokalt producerade ingredienser. Vår trädgårdsmästare Jessica Lyon spelar en avgörande roll i att odla våra egna grönsaker, örter och blommor i huset. Trädgårdsverksamheten inte bara ett estetiskt inslag som smyckar vår gård och vårt hotell med vackra växter, utan det även en integrerad del av vår hållbarhetsstrategi från jord till bord.

Vi tar även hand om allt organiskt avfall från vårt kök och förvandlar det till näringsrik jord genom en avfallskvarn. Denna jord återanvänds sedan i vår trädgård, vilket skapar en hållbar cirkel där inget går till spillo. Vårt mål är att minimera avfall och maximera användningen av resurser för att skapa en mer hållbar och miljövänlig verksamhet.

Blique by Nobis konferenskoncept är utformat med hållbarhet i åtanke. Vi strävar efter att skapa mötesupplevelser som inte bara är minnesvärda utan också miljövänliga. Genom att kombinera elegans med en passion för miljömedvetenhet skapar vi en unik atmosfär där innovation och hållbarhet möts. Vi erbjuder även möjligheter för våra konferensgäster att delta i hållbarhetsinitiativ och aktiviteter som främjar en grönare livsstil.

På Blique by Nobis är vi övertygade om att varje besök och möte är en möjlighet till förändring och varje steg mot hållbarhet räknas. Vi är inte bara en plats för logi och konferenser utan en plats för inspiration och förändring. Genom att omfamna hållbarhet och skapa en atmosfär som överbryggar klyftan mellan arbete och njutning strävar vi efter att göra en verklig skillnad, en gäst i taget. Med varje besök på Blique by Nobis blir resan inte bara en upplevelse av kvalitet och design utan också en resa mot en mer hållbar framtid.

På Blique by Nobis är hållbarhet inte bara något vi pratar om, det är något vi lever varje dag. Genom våra hållbarhetsinitiativ strävar vi efter att vara föregångare inom hållbarhet och inspirera andra till att följa vår väg mot ett mer hållbart samhälle.