Hållbarhetsfokus på Blique by Nobis, en Grön Resa med Jessica Lyon

På Blique by Nobis är hållbarhet inte bara en trend, det är en livsstil som genomsyrar varje aspekt av verksamheten. Dom strävar efter att inte bara erbjuda en hotellupplevelse utan även att vara en plats där gäster kan uppleva hållbarhet, kvalitet och design på en helt ny nivå. Ett av de mest framträdande hållbarhetsinitiativen är deras trädgårdsodling, som sköts året runt av trädgårdsmästaren, Jessica Lyon.

Jessica Lyon är själva hjärtat av Bliques trädgårdsverksamhet. Med en lång bakgrund inom odling, är Jessica inte bara en trädgårdsmästare utan också en visionär som strävar efter att skapa hållbara ekosystem och bidra till en mer hållbar livsstil. Hennes passion för växter och odling har inte bara lett till framgång på Blique by Nobis utan även till att hon har blivit en respekterad röst inom hållbarhetsgemenskapen.

Jessica har inte bara praktisk erfarenhet utan har även delat med sig av sin kunskap genom att författa en inspirerande bok om hållbar trädgårdsodling. Hennes bok har blivit en guide för många som strävar efter att integrera hållbarhet i sina egna trädgårdar och livsstil.

På Blique by Nobis är trädgårdsverksamheten inte bara ett estetiskt inslag utan en integrerad del av deras hållbarhetsstrategi från jord till bord. Jessica arbetar med att odla en mängd olika grönsaker, örter och blommor både utomhus på gården under vår och sommar och inomhus under höst och vinter.

Blique by Nobis trädgårdsodling följer principen om ett hållbart kretslopp. Alla grödor odlas med omsorg och när de är mogna används de inte bara i deras egna kök för att skapa läckra rätter utan också i deras blomsterarrangemang för att skapa en vacker och levande atmosfär på hotellet.

Men det slutar inte där. Blique tar hand om allt organiskt avfall från deras kök och förvandlar det till näringsrik jord genom en avfallskvarn. Denna jord återanvänds sedan i trädgården, vilket skapar en hållbar cirkel där inget går till spillo.

Matkoncept på Blique by Nobis präglas av säsongens råvaror från deras egen trädgård. De strävar efter att erbjuda gästerna en smakupplevelse utöver det vanliga samtidigt som de minimerar deras påverkan på miljön.

Med hjälp av Jessica Lyon och hennes trädgårdsverksamhet kan Blique by Nobis erbjuda deras gäster färska och näringsrika råvaror som är fulla av smak och kärlek. De ätbara blommor som dekorerar hotellet är inte bara vackra att se på utan bidrar också till en unik matupplevelse där varje rätt är en hyllning till naturen.

På Blique by Nobis är hållbarhet inte bara något dom pratar om, det är något de lever varje dag. Genom deras hållbarhetsinitiativ strävar dom efter att vara föregångare inom hållbarhet och inspirera andra till att följa deras väg mot ett mer hållbart samhälle.

Varje besök på Blique by Nobis är en möjlighet till att göra skillnad, och varje steg mot hållbarhet räknas. Med Jessica Lyon och hennes passion för odling leder de vägen mot en grönare framtid, en tallrik i taget.

Om Jessica Lyon

Jessica Lyon är en mångsidig aktör inom hållbar odling med en imponerande lista av bedrifter och prestationer. Hon är känd för sitt arbete med att främja hållbar odling genom en rad olika medier och initiativ.

Lyon har gjort sig synlig i många ledande publikationer såsom Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och olika regionala tidningar, samt i populära magasin som Mitti, Amelia och Råd & Rön. Hon har även medverkat i tv-program för SVT och Aftonbladet TV, samt i olika radioinslag för Sveriges Radio.

År 2013 grundade Lyon Nordens första och största oberoende odlingsplattform för rörligt material, OdlingsTV, på plattformar som YouTube. Genom detta initiativ har hon drivit fram hållbar odling både inomhus och utomhus. Lyon har även varit aktiv som moderator, föreläsare och journalist inom området odling och trädgård.

Utöver detta har hon hållit kurser och workshops för en rad företag, inklusive Spotify, Granit, Storytel, Telenor och Norrsken, samt för yrkes- och trädgårdsutbildningar. Lyon har även arbetat med att designa och bygga ätbara landskap och köksträdgårdar för både företag och privatpersoner. Hon har initierat och drivit stora frilandsodlingar, stadsodlingar och inomhusodlingar, och har till och med odlat tillsammans med djur i Tyresta Nationalpark.

Med sin mångfald av erfarenheter och en brinnande övertygelse om att "Alla Kan Odla", fortsätter Jessica Lyon att bygga upp nya koncept och driva på för mer hållbara odlingar i alla dess former.

Om Blique by Nobis

Blique by Nobis är ett modernt hotellkoncept där arkitektur och design går sida vid sida med olika former av estetiska uttryck. På generösa sociala ytor har de skapat ett levande community med hotell, två restauranger, stora och flexibla mötes- och eventlokaler, samt en takterrass med fantastisk utsikt över Stockholms takåsar. Blique hyllar Sigurd Lewerentz, den världsberömde arkitekt som först ritat byggnaden, genom att bevara hans arkitektur och välkomna nya kreativa uttryck inom design, konst, musik, mat och dryck.