Design och inredning

Huset som idag inhyser Blique by Nobis ritades av Sigurd Lewerentz år 1931 som kontorshus och magasin åt Philips. Den historiska byggnaden har omvandlats tillsammans med Wingårdhs, under ledning av stjärnarkitekten Gert Wingårdh. Hotellet har ett designkoncept som bottnar i arvet från Lewerentz, där en stram och avskalad bas möter en bearbetad och hantverksmässig inredning.

Designkonceptet baseras på stora betongytor och förstärks med råa material som stålplåt och metall. För att ta tillvara på den funktionalism som var utmärkande för Lewerentz har vi, tillsammans med Wingårdhs, arbetat med få och väl genomtänkta materialval som fungerar som dekoration och funktion i ett.

Mot den avskalade basen kontrasterar en bearbetad och hantverksmässig inredning. Här finns tidlösa designklassiker i trä och läder, material som blir vackrare med åren. Inredningens färger sträcker sig mellan natur och svart med övervägande bruna toner. Här hittar du klassiker som stolar från Carl Hansen, amerikanska Charles och Ray Eames samt möbler som Wingårdhs designat specifikt för hotellet. Hos oss vilar du i spänningen mellan det avskalade strama och det hantverksmässigt mjuka.